Sesamcannelloni gevuld met gerookte zalmtartaar

Ga terug

Dit gerecht is één van de favoriete gerechten van onze Chef: de krokante sesamcannelloni gevuld met gerookte zalmtartaar! Een fris voorgerecht dat vooral in de lente goed in de smaak valt bij onze gasten.

Ingrediënten (voor 10 cannelloni's)

  • 150 gram poedersuiker
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 80 gram sesamzaadjes
  • 50 gram ongezouten boter
  • 30 gram bloem
  • Theelepeltje sambal
  • 500 gram gerookte zalm (afhankelijk van cannelloni-grootte)
  • Bieslook
  • Kervel
  • Peterselie
  • Peper en zout

benodigdheden

  • Weegschaal
  • Siliconen bakmat
  • Spuitzak
  • Rolstaaf of flessenhals
  • Oven

Cannelloni's

  1. Smelt de boter en voeg dit samen met de sinaasappelsap in een mengkom.
  2. Voeg aan het vloeibare mengsel de sesamzaadjes en sambal toe, en meng het geheel.
  3. Zeef als laatste de poedersuiker en bloem boven het mengsel, en meng het geheel nogmaals goed door.
  4. Doe ongeveer 1 eetlepel van het beslag op de bakmat per cannelloni (ongeveer 10 stuks in totaal) en wrijf het zachtjes uit in een cirkel.
  5. Bak de cannelloni’s ongeveer 5 minuten goudbruin af op 180 graden Celsius in een voorverwarmde oven.
  6. Rol, als ze nog warm zijn, de cannelloni’s om een cilindervormig voorwerp als een smalle deegroller of een flessenhals.
  7. Laat de cannelloni’s helemaal afkoelen voordat ze gevuld worden.

Gerookte zalmtartaar

  1. Snijd de gerookte zalm fijn tot een tartaar.
  2. Breng de tartaar op smaak met bieslook, kervel, peterselie, peper en zout.
  3. Schep het geheel goed door.

Serveren

  1. Vul de cannelloni’s door voorzichtig vast te houden en spuit de zalmtartaar er met behulp van een spuitzak in.
  2. Serveer de gevulde cannelloni op een bedje van wakame (zeewiersalade) en garneer naar wens met stukjes citrusfruit, ingelegde gember, kerriemayonaise, zoetzure komkommer, soja-gembersaus, en cress (Shiso Purper).
  3. Schenk tot slot bij dit gerecht een volle, ietwat ziltere wijn zoals bijvoorbeeld onze houtgerijpte La Grande Merveille Chardonnay! En…. genieten maar!

TIP:

Experimenteer met een vegetarische variant door de cannelloni niet te vullen met zalm maar bijvoorbeeld met een frisse salade en zeewier.

Geen zin om lang in de keuken te staan maar wel genieten van een van onze gerechten?

Reserveer dan snel in onze bistro!