De lekkerste truffelrisotto!

Ga terug

Ons nieuwste hoofdgerecht op de menukaart is een heerlijke vegetarische truffelrisotto. De verfijnde smaak van verschillende champignons in combinatie met truffel en parmezaanse kaas zorgt voor een smakelijk Italiaans gerecht, wat perfect past bij alles waar onze bistro voor staat. Zin om hem zelf een keer uit te proberen? Bekijk het recept hieronder!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 250 gram risottorijst
  • 150 gram bundelzwammen
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 4 sjalotten
  • Bosje lente-ui
  • 3 dl droge witte wijn
  • 5 dl groentebouillon
  • 4 scharreleieren
  • Truffel (vers of truffeltapenade)
  • Truffelolie
  • Olijfolie
  • Rucola
  • Parmezaanse kaas
  • Roomboter
  • Room
  • Peper en zout
  • Kaaskrokantjes (optioneel)

RECEPT:

  1. Spoel de risottorijst met water tot het spoelwater helder is.
  2. Snijd de sjalotten fijn en fruit ze in een pan met een scheutje olijfolie.
  3. Voeg de gewassen risottorijst toe aan de pan.
  4. Gaar de risottorijst kort mee en blus het af met de wijn.
  5. Vul de pan af met groentebouillon tot de risottorijst er net onder staat.
  6. Als de bouillon verdampt is, voeg weer wat extra bouillon toe totdat de risotto beetgaar is.
  7. Snijd de kastanjechampignons in vieren en bak deze samen met de bundelzwam aan in een pan met een beetje olie, en voeg als laatste de fijngesneden lente-ui toe.
  8. Voeg de groenten toe aan de pan met de beetgare risottorijst.
  9. Maak de risotto op smaak met roomboter, parmezaanse kaas, en een beetje room.
  10. Voeg als laatste de truffel toe naar smaak, samen met peper en zout.
  11. Pocheer de eieren (één per persoon).
  12. Serveer de risotto met rucola, vers geraspte parmezaanse kaas, een beetje truffelolie naar wens, een gepocheerd ei, en eventueel een kaaskrokantje.

TIP: om dit Italiaanse topgerecht af te maken, kan je het afmaken door het te serveren met een glas primitivo uit Puglia. Onze Torre Alta primitivo is namelijk ideaal om te drinken bij onze risotto. Deze volle rode wijn met een zeer zachte afdronk complimenteert de karakteristieke smaak van truffel en parmezaanse kaas met de kruidige en rijpe smaak van de primitivo druif.

Geen zin om in de keuken te staan maar wel genieten van één van onze gerechten?
Reserveer dan snel in onze bistro!