Drie Wijn-spijs combinatie tips!

Ga terug

Wat is er nu lekkerder dan het eten van je favoriete gerecht in combinatie met een bijpassend glas wijn? Een wijn die het gerecht ondersteunt zodat je extra geniet van zowel het eten als het glas wijn. Bij Bistro de Smaakboutique vinden we het belangrijk dat de wijn het gerecht extra intensiteit geeft. Daarom laten we ons over de beste wijn-spijs combinaties graag adviseren door Alessandro Matrone – Sommelier van het jaar 2018.  

Vega – Witte asperge & Gustave Lorentz

We serveren het gerecht, de witte asperges, op een klassieke manier: met eierboter jus en Reypenaer oude kaas. Een traditionele en uitstekende begeleider van dit gerecht is de Gustave Lorentz Fleurelle uit Elzas, Frankrijk. De druiven Muscat, Pinot Blanc en Sylvaner zorgen voor een aromatische neus met florale tonen. De perfecte wijn-spijs combinatie zit ‘m in het hoge Muscat gehalte in de blend. Verder is deze wijn heerlijk in combinatie met een frisse salade of lichte visgerechten!

Vis – Gebakken tonijn & Simonsig

De gebakken tonijn met zeewiersalade, gember, sojasaus en pappadum combineren we met de Simonsig Chenin Blanc uit Stellenbosch, Zuid-Afrika. Een zeer fruitige wijn met aroma’s van peer en abrikozen. Deze wijn-spijs combinatie is ontstaan omdat het gerecht een beetje ‘zuur’ en ‘zoet’ nodig heeft. Simonsig Chenin Blanc heeft de zowel zure- als rijpe tonen en past daarom perfect bij het gerecht.

Vlees – Eendenborstfilet & De Moya Justina Bobal

Een kersenrode wijn met aroma’s van rijp rood fruit, kruiden en een verfijnde mineraliteit. Medium bodied met een ronde smaak en zachte tannines. Oftewel, De Moya Justina Bobal. Een wijn die tot zijn recht komt in combinatie met gevogelte. We kiezen daarom voor de eendenborstfilet met gebrande mais, zoete aardappel, paksoi en ketjapmarinade. Het rijpe rode fruit en de zachte tannine zorgen voor een licht zoete ondertoon. Ook de eend smaakt een klein beetje zoet, er ontstaat daardoor een smaakorgasme in je mond!

Naast bovenstaande wijn-spijs combinaties hebben we bij ieder gerecht een bijpassende wijn samengesteld. Bekijk de wijnkaart of kom langs in onze bistro. De bediening adviseert je hier graag over!

Genieten van diverse wijn-spijs combinaties in een knus, sfeervol restaurant? Reserveer direct een tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *